Företagslån med betalningsanmärkning

företagslån med betalningsanmärkning

Letar du företagslån med betalningsanmärkning? Om du firman eller du själv som företrädare har betalningsanmärkningar så är det inte omöjligt att få lån, även om det kan vara knivigt att hitta rätt företagsfinansiering, Men det är inte omöjligt och du hittar dem här.

Vilka banker godkänner företagslån med betalningsanmärkning

Dessa 3 långivare för företagslån kan hjälpa dig med finansiering till företaget trots att du eller firman har betalningsanmärkningar.

Företagslån med låg kreditvärdighet

Ett företag kan ha låg kreditvärdighet av olika anledningar. En anledning kan vara betalningsanmärkning. En annan kan vara dig omsättning och inflöde i verksamheten, vilket visar sig i bokslutet. Bankerna bedömer ditt företags kreditvärdighet på olika sätt och om du har aktiebolag eller enskild firma spelar stor roll bästa lånet.

Att låna pengar som privatperson är inte svårt, och låna till företaget är inte svårare, men avgörs av hur banken bedömer din betalningsförmåga.

Om firman har betalningsanmärkningar, men du som ägare till företaget har en god kreditvärdighet så är betalningsanmärkningarna oftast inget problem. Då kan du stå som borgensman på lånet.

Företagsledare med låg kreditvärdighet

Om företaget har ett gott kreditbetyg men är nystartat och du som är huvudman har en låg kreditvärdighet så kan det bli svårare. Du kan du behöva lämna någon annan eller någonting annat som säkerhet för lånet. Om en annan peson ska stå som borgensman på företagets lån, så måste den personen vara verksam i styrelsen.

Om både företagsledaren och företaget har betalningsanmärkningar

Även om både företaget och ägaren har betalningsanmärkningar och låg kreditvärdighet så kan det ändå vara möjligt att få lån. Banken kan titta på nuvarande omsättning (de senaste 3-6 månaderna) och framtida intäkter.

Om företaget rullar på bra, har en bra och regelbundet omsättning men gamla betalningsanmärkningar så behöver det inte betyda ett problem, utan ni kan då få kanske låna med betalningsanmärkningar.

Enda sättet att få reda på om du kan då ett företagslån är att göra en ansökan. Flera företagslån har koppling till ditt bokföringsprogram och genom att tillåta detta, kan de se hur ditt företag går och fatta ett beslut om finansiering efter detta.

Oavsett om du har aktiebolag, handelsbolag eller enskild firma så kan det gå att få ett företagslån trots betalningsanmärkningar.