Du kan låna pengar till enskild firma och det går att ansöka företagslån till enskild firma hos flertalet banker, utan att UC-kreditupplysning tas.

Belopp:
Villkor:
Sortera:
Visa alla företagslån

Tänk på att ett lån till din enskilda firma kan påverka din privata ekonomi negativt, ifall att du inte kan återbetala lånet, eftersom de privata inkomsterna och skulderna är densamma som företagets i en enskild firma.

företagsfinans.se

Om företagslån till enskild firma

Det finns några skillnaden på att ta ett lån privat och lån till enskild firma. Den huvudsakliga skillnaden är den kreditprövning som görs vid låneansökan. När du ansöker om ett lån till enskild näringsverksamhet, så tas ibland, men inte alltid en kreditupplysning. Ansöker du om privatlån så görs en kreditupplysning på ditt personnummer som privatperson, men när du ansöker ett firmalån så tittar banken på andra faktorer än din privatekonomi.

Banken vill veta hur den enskilda firman mår

Företagslån

Givetvis så vill banken veta hur din privata ekonomi ser ut även om du ansöker lån till enskild firma. Men den kreditupplysning som banken gör vid företagskrediter visar även din omsättning om tidigare kreditförfråningar via företaget (Ifall UC tas).

Många tidigare förfrågningar påverkar din enskilda firmas kreditbetyg

Om du har många tidigare kreditförfrågningar gjorda på dig som privatperson säger långivaren kanske ifrån. De vill inte ge dig ett lån. Ansöker du då istället lånet som företag, även om personnumret och organisationsnumret är densamma så räknas inte kreditförfråningarna på dig som privatperson med i bedömningen och chansen att få lån ökar avsevärt.

Du kan många gånger även få företagslån med betalningsanmärkning.

En privatperson med lågt betyg kan ha högt betyg via den enskilda firman

Skilj på privat ekonomi och företagets ekonomi och låna pengar till det ändamålet det är till för. Behöver du kapital för en investering i företaget väljer du att ta ett företagslån. Behöver du lån till konsumtion privat, välj ett blancolån för privatpersoner.

Fördel med lån till enskild firma

Fördelen med att ta lån till enskild firma kontra låna till aktiebolaget, är att du kan ansöka privat lån att använda till en enskild firma eftersom ekonomin i slutändan är densamma. Men det underlättar både skattemässigt och ekonomiskt att hålla kassorna separata. Därför kan du även ta ett lån till enskild firma att använda privat, vilket ibland är en fördel om du inte får låna pengar till nystartat företag. Ska du starta företag så finns det banker som kan hjälpa dig dock.

Gör en plan för ditt lån

Gör en plan för vad lånet ska användas till så att du inte lånar mer pengar än vad du behöver. Behöver du till exempel en förmånsbil så kanske du ska titta på leasing istället för lån. Alla lån, även lån till enskild firma, medför räntekostnader och vissa lån mer ränta än andra. Tar du ett lån som privatperson och väljer snabblån så är räntan för dessa lån ofta höga och är det då värt det? Att planera och sätta upp budget är A och O för en sund ekonomi.