företagslån nystartat företag

Banker som beviljar företagslån till nystartat företag

Det är mycket att tänka på när man ska starta företag och kapital till starten är ofta ett måste för att komma igång. Har du inte startkapital, så kan det företagslån som beviljar lån till nystartat företag vara ett alternativ.

Belopp:
Villkor:
Sortera:
Visa alla företagslån

Ansök företagslån till ett nystartat företag direkt

Nystartade företag behöver ofta ett företagslån för att finansiera uppstarten, men vilka företagslån finns det för nya företag? Och spelar det någon roll vad man har för företagsform på sitt nystartade företag? Förutom Almi lån finns det flera långivare som kan bevilja företagslån till nystartat företag.

Vissa banker kan ibland säga nej till att låna ut pengar till en firma som nyss har kommit igång, av den anledningen att det innebär en risk. Men det går absolut att få låna till nystartade företag!

Bland annat QRED lånar ut pengar till ett företag som inte har upprättat sitt första bokslut. Du hittar alla banker här.

Nystartat företag kan få låna pengar

För att få låna pengar till det nya företaget krävs oftast en borgensman eller någon form av säkerhet. För att kunna få lån så bör borgensmannen vara kreditvärdig. Det finns flera banker som vill låna ut pengar till aktiebolag, enskild firma och Handelsbolag som är nystartade. Det går även att få företagslån med betalningsanmärkningar, men då ska det finnas en bokföring med omsättning och historik kring ditt företag.

Alla nystartade företagsformer får låna pengar

Oavsett om du precis har kommit från nyföretagarcentrum och har en nystartad enskild firma eller ett nyregistrerat Aktiebolag så finns möjligheten att få en företagsfinansiering. Ska du starta aktiebolag och behöver kapital för inköp av maskiner kan leasing vara ett alternativ och om du redan har kommit igång med fakturering och har ett inflöde i firman, så kan du titta på factoring.

Frågor och svar om lån till nystartat företag

Vad räknas som nystartat företag?

Ett nystartat företag är en firma som ännu inte upprättat sitt första bokslut, men det finns långivare som vill att det ska finnas en historik om tre bokslut för att inte anses som ett nystartat företag

Får man låna pengar till en nyligen registerad enskild firma?

Det är möjligt att få lån till en enskild firma utan att det första bokslutet upprättats, ifall att du som privatperson har en god kreditvärdighet.

Hur mycket kan ett nystartat företag låna?

Lånebeloppet till nystartade företag varierar beroende på kreditbetyg.

Spelar det någon roll vad jag har för företagsform på mitt nystartade företag?

Nej det spelar ingen roll.