FÖRETAGSLÅN
Lån och företagskredit

Företagslån och företagskredit som utbetalas direkt samma dag. Låna pengar till firman oavsett bolagsform! Småföretagare och nystartat företag och stora företag kan få företagskredit och företagslån direkt utan kreditupplysning via UC. Ansök företagsfinansiering Min 10.000 kr – Max 50.000.000 kr direkt i mobilen. Besked och utbetalning samma dag!
Enskild Firma - Aktiebolag AB - Handelsbolag

DU KAN ANSÖKA FÖRETAGSLÅN, CHECKKREDIT OCH KREDITKORT TILL FÖRETAGET ÄVEN MED BETALNINGSANMÄRKNINGAR OCH LÅNA UTAN BORGENSMAN.
Föreagslån även företagsfinansiering och företagslån till småföretag.
Jämför och Ansök direkt Checkkredit, företagskredit, kontokrediter och företagslån utan säkerhet av alla svenska bankers för föreagslån och föregagskrediter och få likvida medel utberalda idag.

Ansök företagslån

Belopp:
Villkor:
Sortera:
Visa alla företagslån

Företagslån utan UC

Det vanligaste vid ansökan om företagslån online är att banken inte gör kreditupplysning från UC för att bedöma företagets förmåga att återbetala. Creditsafe, Bisnode eller senaste Balans/Resultatrapport är vanligast bland bankerna i Sverige som beviljar företagsfinansiering och kredit.

Företagslån till alla bolagsformer

Företagsfinans betyder checkkredit, leasing, företagslån, factoring eller kreditkort. Alla finansieringsalternativ är tillgängliga för alla företagsformer. Företagslån och företagets finansiering av investering eller kostnad kan ansökas av Aktiebolag, Enskild firma, Handelsbolag utan borgensman.

Finans till nystartat företag

Ni kan ta lån till företag även nystartade företag direkt online. Ett nybildat bolag utan kredithistorik, kan behöva lämna säkerhet i form av borgen från styrelsemedlem eller huvudman. Borgensåtagande bedöms utifrån situationen, hur nytt företaget är och hur stor företagsfinansiering önskas.


FöretagsLån till Enskild firma

Enskilda firman kan få företagslån såväl som privatlån.

Hitta Bästa företagslån till enskild firma och andra företagsformer och företagsfinansiering till stora och småföretag. Låna pengar till Enskild firma, Aktiebolag och Handelsbolag

Varför behöver vi firmalån och företagslån?

Företagslån kan behövas då bolaget kräver ett tillräckligt mått på kassaflöde för att finansiera startkostnader eller betala för utgifter och kundfordringar.  Alla organisationer gör affärsframsteg för att hämta den budgethjälp de behöver.  En företagsfinansiering via affärslån, firmalån eller företagslån kan underlätta för att hålla kassalikviditetenuppe.

Att få ett företagslån som finansiering som nystartat företag, är inte alltid enkelt, men fullt möjligt. Företagskredit till nystartade firmor kräver många gånger personlig borgen för att täcka upp betalningsåtagande.

Här hos Företagsfinans så kan du se vilka valbara finansieringsalternativ som är tillgängliga. Det är inte alla långivare som kräver personlig borgen vad ansökan om ett företagslån.

Det finns mestadels lån utan UC för företag. Dessa banker gör inte kreditupplysning från UC

Om företagslån utan UC

När du ansöker kredit och om banken tar en kreditupplysning på dig eller företaget via Upplysningscentralen, så finns kreditupplysningsförfrågningen i UC-s register 12 månader. Det kan inverka negativt på ditt kreditbetyg och påverkar att företagets kreditvärdighet försämras. Ett dåligt kreditbetyg är densamma som en högre riskklass och att dina möjligheter att få låna pengar försvagas. Detsamma gäller för både privatpersoner som ansöker lån, som företag, samt om banken tar en kreditupplysning via UC på dig som företrädare. Händer det en eller två gånger per år, så är det ingen fara för ditt kreditbetyg, men du bör vara försiktig med att frekventa ansöka lån hos en bank som tar UC.

Det finns alternativ till UC. Många företagslån är utan UC och använder antingen Creditsafe eller Bisnode, eller helt enkelt lån utan kreditupplysning. De långivare som inte tar kreditupplysning bedömer istället din återbetalningsförmåga och möjlighet att få låna pengar, baserat på företaget balans och resultatrapport.

Ansök företagslån utan UC med enskild firma

När man har enskild firma så är företaget ”dig själv” på många sätt, men inte då det gäller att låna pengar och då det handlar om kreditupplsning för ett lån eller kredit. Det stämmer att banken kommer att ta en kreditupplysning på ditt personnummer då du har enskild firma, men de uppgifter som efterfrågas och visas i kreditupplysningen (Om UC tas) är inte densamma som dig som privatperson, Du kan alltså få ett lån på enskilda firman trots att du har svag kreditvärdighet som privatperson, då dessa bedöms olika och via 2 olika UC-upplysningar. Se alla lån till Enskild firma här.

Hur mycket får man låna till att köpa företag?

Det belopp du kan låna för att köpa ett företag varierar beroende på flera faktorer, inklusive företagets värde, din kreditvärdighet, de specifika villkoren för lånet och långivarens krav. Att köpa ett företag är ofta en större ekonomisk transaktion, och långivare kommer att bedöma din förmåga att återbetala lånet innan de beviljar det. Här är några faktorer som påverkar lånebeloppet:

 1. Företagets värde:
  • Långivaren kommer att överväga det totala värdet av det företag du vill köpa. Detta inkluderar tillgångar, intäkter, vinster och andra ekonomiska faktorer som påverkar företagets värde.
 2. Egen insats:
  • Många långivare kräver en egen insats, vilket är det belopp du själv måste bidra med för att köpa företaget. Egen insatsen visar långivaren att du har engagemang och eget kapital i affären.
 3. Lånebeloppets relation till företagsvärdet:
  • Långivaren kan begränsa lånebeloppet baserat på en viss andel av företagets värde. Detta kallas ibland ”loan-to-value” (LTV) och varierar mellan olika branscher och långivare.
 4. Din kreditvärdighet:
  • Din kreditvärdighet och ekonomiska historia påverkar långivarens beslut om att bevilja lånet och det belopp de är villiga att låna ut. Högre kreditvärdighet kan resultera i bättre lånevillkor.
 5. Affärsplan:
  • Långivaren kan granska din affärsplan för att bedöma företagets potential och hur du planerar att använda lånet. En stark och realistisk affärsplan kan övertyga långivaren om att investera mer.
 6. Säkerheter:
  • Om lånet är säkrat av tillgångar, som exempelvis företagets egendom eller utrustning, kan det påverka lånebeloppet. Säkerheter kan öka långivarens förtroende och tillåta större lån.

Så ansöker du bästa företagslånet

 • Välj lånebelopp och amorteringstid
 • Logga in hos Banken genom Bank-ID
 • Välj vilket av dina företag som ansöker lånet (Om det finns flera)
 • Acceptera erbjudandet som visas på skärmen 
 • Ange mailadress
 • Enligt regler frn svenska tillsynsmyndigheter (Om företaget är ett Aktiebolag eller Handelsbolag) så behöver du uppge vilka personer som äger 25% eller mer av företaget 
 • Signera med Bank-ID
 • Gör uttag till ditt bankkonto

Alla företagsformer har möjlighet att få företagsfinansiering

Oavsett Aktiebolag, Enskild firma eller Handelsbolag så finns det möjlighet att lösa kapitalbehov på ett eller annat sätt. Vid lån med låg kreditvärdighet så kan en kreditvärdig borgensman eller annan säkerhet krävas.

Säkerhet och borgen vid ansökan om företagslån

En bankkredit såsom företagslån, kan förvärvas från en bank och kan antingen vara bunden lån eller obundet lån. För att säkerställas om lån kan banker ibland kräva säkerhet för att få låna pengar. Denna säkerhet eller garanti, är vid företagskrediter ofta personlig borgen.

De företagslån som du jämför här är lån utan säkerhet och kräver ingen fast garanti eller säkerhet i egendom. Några av bankerna kan vilja ha en personlig borgen av företags innehavare eller styrelsemedlem, men inte det krävs inte alltid personlig borgen vid ansökan av företagslån.

Vad krävs för att då ett föreagslån?

För att få ett företagslån behöver företaget vanligtvis genomgå en ansökningsprocess där långivaren bedömer dess kreditvärdighet och förmåga att återbetala lånet. Långivare kommer normalt att be om olika dokument och information, inklusive företagets finansiella historik, ägarskap och affärsplan. Långivaren kommer också att granska företagets kreditbetyg och kassaflödesituation för att bedöma risken. Efter en noggrann utvärdering tar långivaren beslut om att godkänna eller avslå låneansökan. Det är viktigt för företag att förbereda sig genom att ha relevanta dokument och information tillgängliga och att kunna tydligt kommunicera sin affärsplan och finansiella situation.

FöretagsLån till Aktiebolag

Vid lån till aktiebolaget så minskar det personliga betalningsansvaret.

Kreditupplysning vid företagskredit

Det tas sällan en kreditupplysning på företaget när du ansöker företagslån. Banken kommer istället att vilja se bolagets kredithistorik i form av

 • Kontoutdrag från banken
 • Balansrapport
 • Resultaträkning
 • Redovisningsrapport

Om det tas en kreditupplysning på företrädaren och ägarna, så kollas personens kredithistorik i form av en anna kreditupplysning än UC. Då du ansöker företagsfinansiering tas ofta Bisnode eller Creditsafe.

Så många gånger kräver banker inte borgensman eller kreditupplysning från UC.

Företagslånets kostnader

De flesta företagslån som du ansöker Online och sin inte kräver säkerhet, har relativt korta amoteringstider. Vanligen lägger du upp en amorteringsplan mellan 1-6 månader. 

Kostnaderna för ett företagslån kan variera beroende på flera faktorer, inklusive lånebeloppet, löptiden, räntesatsen och villkoren som fastställts av långivaren. Här är några vanliga kostnader som kan tillkomma vid ett företagslån:

 1. Ränta:
  • Räntan är priset för att låna pengar och utgör den största kostnaden för ett lån. Den kan vara fast eller rörlig och varierar beroende på långivaren, företagets kreditvärdighet och den allmänna räntemarknaden.
 2. Uppläggningsavgift:
  • Vissa långivare tar ut en avgift vid lånets start, kallad uppläggningsavgift eller låneavgift. Det är en engångskostnad och kan vara en viss procent av lånebeloppet.
 3. Aviavgift:
  • Vissa långivare kan ta ut en månatlig eller årlig aviavgift för att täcka kostnaderna för att skicka fakturor och hantera betalningar.
 4. Amorteringar:
  • Om lånet kräver amorteringar (regelbundna återbetalningar av lånebeloppet), kommer detta att vara en löpande kostnad under låneperioden.
 5. Förseningsavgifter:
  • Om företaget inte betalar sina återbetalningar i tid kan långivaren ta ut förseningsavgifter. Dessa kan vara fasta belopp eller procentuella påslag på förfallna belopp.
 6. Valutapåslag (om tillämpligt):
  • Om lånet är i en annan valuta än företagets funktionella valuta kan det finnas valutapåslag på räntan eller andra avgifter.
 7. Avgifter för extra tjänster:
  • Vissa långivare kan erbjuda extra tjänster som försäkringar eller företagsrådgivning, och dessa kan vara förenade med extra kostnader.
 8. Kreditupplysningsavgift:
  • Vissa långivare kan ta ut en avgift för att genomföra en kreditupplysning på företaget innan de godkänner lånet.

Företagslån till småföretag och nystartade företag

Även om företaget är nystartat så finns det möjlighet att låna pengar. Vid nystartade företag så väger företrädarens ekonomi in, mer än om företaget bedrivits under en lägre tid. Om du inte har balansrapport oh resultaträkning som kan visa likviditet så behöver du ofta stå som personlig borgensman, till dess att företagets omsättning ökat. 

Företagslånen och Finansinspektionen mot penningtvätt

Den svenska finansinspektionen har till uppgift att syna våra pengar, såväl privat som företags. Banker som bedriver låneverksamhet och ger ut företagslån, måste registrera utlåningen hos Finansinspektionen. Det gynnar kunderna och motverkar penningtvätt

Finansinspektionen (FI) är en myndighet i Sverige som ansvarar för tillsynen av finanssektorn och arbetar för att säkerställa en stabil och välfungerande finansiell marknad. En del av Finansinspektionens ansvar är att övervaka att finansiella institutioner, inklusive de som tillhandahåller företagslån, följer lagar och regler, inklusive förebyggande åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism.

Här är hur företagslån och penningtvätt kan vara relaterade med hänsyn till Finansinspektionen:

 1. AML-regelverket (Anti Money Laundering):
  • Finansinspektionen har infört och upprätthåller regelverk för att förhindra och upptäcka penningtvätt och finansiering av terrorism. Dessa regler, ofta kallade AML-regler, omfattar olika åtgärder som finansinstituten måste vidta för att identifiera och rapportera misstänkta transaktioner.
 2. Know Your Customer (KYC):
  • Finansinspektionen kräver att företag som tillhandahåller finansiella tjänster, inklusive långivare, genomför noggranna bakgrundskontroller på sina kunder genom en process som kallas ”Know Your Customer” (KYC). Detta innebär att företaget måste identifiera och verifiera kundens identitet och förstå syftet med och bakgrunden till företagslånet.
 3. Rapportering av misstänkta transaktioner:
  • Finansinspektionen kräver att finansinstitut rapporterar misstänkta transaktioner och vidtar åtgärder för att förhindra penningtvätt och finansiering av terrorism. Detta innebär att om långivaren misstänker att en transaktion kan vara relaterad till penningtvätt eller finansiering av terrorism, måste de rapportera detta till Finansinspektionen.
 4. Riskbaserad tillsyn:
  • Finansinspektionen använder en riskbaserad metod för tillsyn, vilket innebär att de fokuserar sina resurser på de områden där risken för penningtvätt och finansiering av terrorism är störst. Detta inkluderar att bedöma och övervaka de företag och institutioner som tillhandahåller företagslån.

Företagskredit istället för företagslån

Checkkredit är ett alternativ. Istället för företagslån är det vanligt att företag lånar pengar på andra sätt, som till exempel med en checkkredit. Checkkrediten innebär att du alltid har pengar till hands vid likviditetsbrist. När ett företag utnyttjar sin företagskredit, så tas endast ränta på företagslån ut för det använda beloppet. En oanvänd företagskredit är oftast kostnadsfri så länge inga uttag görs från företagskontot.

Företagskredit och företagslån är två olika finansieringsformer som företag kan använda för att täcka sina kapitalbehov. Här är skillnaderna mellan företagskredit och företagslån:

 1. Företagskredit:
  • Flexibilitet: Företagskredit ger företag en kreditgräns som de kan använda vid behov. Det fungerar på liknande sätt som en kreditkortsgräns, där företaget bara betalar ränta på det belopp som faktiskt används.
  • Återbetalning: Företaget kan återbetala och återanvända krediten när det behövs. Det ger flexibilitet att hantera löpande kapitalbehov.
  • Ränta: Räntan beräknas på det använda beloppet och varierar beroende på långivaren och företagets kreditvärdighet.
  • Avgifter: Det kan finnas avgifter som årliga avgifter, transaktionsavgifter eller andra administrativa kostnader.
 2. Företagslån:
  • Engångssumma: Företagslån tillhandahåller oftast en engångssumma som företaget får vid lånets beviljande. Detta belopp betalas tillbaka över en förutbestämd period.
  • Återbetalningsschema: Lånet har vanligtvis ett fast återbetalningsschema med regelbundna amorteringar, vilket innebär att företaget betalar tillbaka en del av lånebeloppet och räntan varje månad.
  • Ränta: Räntan på företagslån kan vara fast eller rörlig och baseras ofta på företagets kreditvärdighet och långivarens policy.
  • Avgifter: Liknande företagskrediter kan det finnas olika avgifter, såsom uppläggningsavgifter eller andra administrativa kostnader.

Valet mellan företagskredit och företagslån beror på företagets specifika behov och hur företaget föredrar att hantera sina finanser. Företagskrediten passar bra för löpande kapitalbehov och ger en flexibel finansieringslösning. Å andra sidan passar företagslånet bättre när företaget har ett tydligt och specifikt kapitalbehov och föredrar att betala tillbaka lånet enligt ett strukturerat återbetalningsschema

Hur får man företagslån till småföretag?

Det kan vara svårt att hitta företagslån till småföretag som har låg eller ingen omsättning. Oavsett om småföretagen är nystartade eller har varit etablerade på marknaden en tid så är det enklast att vända sig till jämförelsetjänster för företagslån för största chansen att hitta en bank som beviljar småföretagen lån.

Småföretagare kan låna pengar via bland annat Krea

Jämförelsetjänster som samarbetar med flera banker är det enklaste sättet att hitta ett företagslån. Krea är en sådan tjänst som som utan kostnad kan hjälpa dig att hitta en bank som beviljar lån upp till 30 miljoner kronor.

Du vet väl om att Skatteverket kan ge dig möjlighet att “låna” pengar av dem i form av uppskjuten betalning av skatt? Möjligheten finns ifall att du inte vill ansöka ett företagslån. Det kräver dock att du har F-skatt och inte har befintligt skulder på skattekontot.

företagsfinans.se

Vad är Almi banklån?

Almi är en svensk statlig myndighet som främjar företagsutveckling och tillväxt genom att erbjuda olika finansiella tjänster och stödprogram. Almi finansierar främst små och medelstora företag (SMEs) och kan erbjuda olika typer av finansieringslösningar, inklusive banklån.

Almi Banklån är en form av företagslån som erbjuds av Almi Företagspartner. Dessa lån är avsedda att stödja företagsutveckling, expansion, investeringar i nya projekt, och liknande aktiviteter för att främja tillväxt och skapa arbetstillfällen.

Några generella kännetecken för Almi Banklån kan vara:

 1. Målgrupp:
  • Almi Banklån riktar sig främst till små och medelstora företag i olika branscher och sektorer.
 2. Syfte:
  • Lånen kan användas för olika ändamål, inklusive investeringar i utrustning, fastigheter, forskning och utveckling, samt för att täcka behov av arbetskapital.
 3. Finansieringsvillkor:
  • Villkoren för Almi Banklån kan variera beroende på företagets behov och projektets karaktär. Det kan omfatta olika typer av lån, såsom avbetalningslån, räntebärande lån eller lån med fördelaktiga villkor.
 4. Riskkapital och affärsutveckling:
  • Utöver lån kan Almi även erbjuda andra finansieringsalternativ, såsom riskkapital och stöd för affärsutveckling.
 5. Ränta och återbetalning:
  • Lånen kommer med ränta och återbetalningsvillkor som företaget och Almi överenskommer om vid lånets beviljande.
 6. Rådgivning och stöd:
  • Almi kan också erbjuda affärsrådgivning och stöd för att hjälpa företag att utvecklas och lyckas.

För att få ett Almi Banklån måste företaget normalt sett ansöka och gå igenom en bedömning av sin affärsidé, ekonomiska situation och finansieringsbehov. Almi bedömer sedan om företaget är berättigat till lån och vilka villkor som kan erbjudas.


Vanliga frågor om företagslån

Vad krävs för att få ett företagslån om man har enskild firma?

Företagets ägare ska ha svenskt medborgarskap och den enskilda firman ska vara registerat. Ett bankkonto ska finnas och en borgensman eller resultat och balansrapport, alternativ affärside ska uppvisas för banken om företaget är nystartat.

Hur mycket får man låna till företaget?

Banken beviljar oftast en viss procent av företagets omsättning. Upp till ca 10% av omsättningen brukar gå att låna utan att lämna säkerhet eller stå som borgensman. Större lånebelopp kräver större garantier. Det finns banker online som ger företagslån upp till 60 miljoner kronor.

Vilka finansieringsalternativ finns det till företag?

Fakturaköp är vanligt, men även företagskredit och företagslån. Kredit kan avse checkkredit eller kreditkort exempelvis.

Vad kostar ett företagslån?

Räntesatsen för företagslån kan ofta variera mellan 0.5% per månad upp till 5% per månad och mer.

Vad är ett företagslån?

Ett företagslån påminner mycket om ett vanligt lån, men lånet utfärdas till ditt företag och inte till dig som privatperson.