Hoppa till innehåll

FÖRETAGSLÅN & FÖRETAGSFINANSIERING

Ansök Företagslån direkt 10.000-60.000.000 kr

Belopp:
Villkor:
Visa fler

Företagslån, checkkredit, företagskreditkort och factoring. Företagslån till aktiebolag, Enskild firma och Handelsbolag. Ansök företagskrediter och företagslån till befintligt eller lån till nystartat företag och få företagslån direkt utbetalt!

Toborrow företagslån

 

 • Företagslån
 • Checkkredit

➡️ ANSÖK TOBORROW

Toborrow företagslån
Min 30.000 kr
Max 20.000.000 kr
Tar UC
Löptid 3-36 mån
Ränta fr. 0,5%
Recension Toborrow
Approva företagslån företagsfinans

 

 • Företagslån

➡️ ANSÖK APPROVA

approva företagsfinans
Min 30.000 kr
Max 300.000 kr
Ej UC
Löptid 2-36 mån
Factoring: Nej
Ränta 2%
Recension Approva
kompar företagslån

 

 • Företagslån
 • Låneförmedlare

➡️ ANSÖK KOMPAR

kompar
Min 20.000 kr
Max 7.000.000 kr
Tar UC
Anmärkning OK
Löptid 1-60 mån
Ränta fr. 0,5%
 
Toborrow företagslån

 

 • Företagslån
 • Checkkredit

➡️ ANSÖK TOBORROW

Toborrow företagslån
Min 30.000 kr
Max 20.000.000 kr
Tar UC
Löptid 3-36 mån
Ränta fr. 0,5%
Recension Toborrow
QRED lån

 

 • Företagslån
 • Direktutbetalning

➡️ ANSÖK QRED

QRED företagslån
Min 10.000 kr
Max 1.000.000 kr
Löptid 1-18 mån
Ej UC
Anmärkning OK
Ränta Individuell

 
Fakturino

 

 • Företagslån
 • Checkkredit
 • Factoring

➡️ ANSÖK FAKTURINO

Fakturino
Min 25.000 kr
Max 6.000.000 kr
Ej UC
Anmärkning OK
Löptid 2-60 mån
Ränta 2%
 
Capcito företagslån företagsfinans

 

 • Företagslån
 • Factoring

➡️ ANSÖK CAPCITO

capcito företagsfinans media
Min 10.000 kr
Max 2.000.000 kr
Ej UC
Löptid 3-24 mån
Factoring: Ja
Ränta 0,9-4,2%
Recension Capcito
Credinord företagslån

 

 • Företagslån
 • Utbetalning samma dag

➡️ ANSÖK CREDINORD

credinord företagslån
Min 10.000 kr
Max 1.000.000 kr
Ej UC
Löptid 6-18 mån
Factoring: Nej
Ränta 2%
 
OPR Företagslån

 

 • Företagslån

➡️ ANSÖK OPR

OPR företagslån
Min 30.000 kr
Max 1.000.000 kr
Ej UC
Löptid 6-24 mån
Anmärkning OK
Ränta 0,9-4,2%
Recension OPR

Fedelta stor

 • Företagslån
 • Factoring

➡️ ANSÖK FEDELTA

fedelta företagsfinans media
Min 25.000 kr
Max 1.000.000 kr
Tar UC
Löptid 6-26 mån
Ränta fr. 0,74%

Recension Fedelta

 • Företagslån
 • Factoring

➡️ ANSÖK MYNT

Mynt företagsfinans
Min 10.000 kr
Max 2.000.000 kr
Ej UC
Löptid 3-24 mån
Ränta fr. 0,6%

 
Creddo företagsfinansiering

 

 • Företagslån
 • Factoring

➡️ ANSÖK CREDDO

Creddo företagsfinansiering
Min 10.000 kr
Max 20.000.000 kr
Tar UC
Löptid 1-60 mån
Ränta fr. 0%

 

Svea företagslån

 • Företagslån
 • Factoring

➡️ ANSÖK SVEA

svea logga

Min 100.000 kr
Max 1.000.000 kr
Tar UC
Factoring: Ja
Ränta 1-2,5%

 

Capital box företagslån

 • Företagslån

➡️ ANSÖK CAPITALBOX

capitalbox lån
Min 20.000 kr
Max 3.500.000 kr
Löptid 1-36 mån
Tar UC
Ränta 1-2,9%

Recension

Bästa företagslån till Enskild firma, Aktiebolag och Handelsbolag

Alla banker står under Finansinspektionens tillsyn. 

Du vet väl om att Skatteverket ger dig möjlighet att ”låna” pengar av dem i form av uppskjuten betalning av skatt? Möjligheten finns ifall att du inte vill ansöka ett företagslån. Det kräver dock att du har F-skatt och inte har befintligt skulder på skattekontot.

Varför behöver vi firmalån och företagslån?

Företagslån kan behövas då bolaget kräver ett tillräckligt mått på kassaflöde för att finansiera startkostnader eller betala för utgifter och kundfordringar.  Alla organisationer gör affärsframsteg för att hämta den budgethjälp de behöver.  En företagsfinansiering via affärslån, firmalån eller företagslån kan underlätta för att hålla kassalikviditeten uppe.

Att få ett företagslån som finansiering som nystartat företag, är inte alltid enkelt, men fullt möjligt. Företagskredit till nystartade firmor kräver många gånger personlig borgen för att täcka upp betalningsåtagande.

Det är möjligt att få företagslån med betalningsanmärkning.

Här hos Företagsfinans så kan du se vilka valbara finansieringsalternativ som är tillgängliga. Det är inte alla långivare som kräver personlig borgen vad ansökan om företagslån.

Så ansöker du företagslån

 • Välj lånebelopp och amorteringstid
 • Logga in hos Banken genom Bank-ID
 • Välj vilket av dina företag som ansöker lånet (Om det finns flera)
 • Acceptera erbjudandet som visas på skärmen
 • Ange mailadress
 • Enligt regler frn svenska tillsynsmyndigheter (Om företaget är ett Aktiebolag eller Handelsbolag) så behöver du uppge vilka personer som äger 25% eller mer av företaget
 • Signera med Bank-ID
 • Gör uttag till ditt bankkonto

Säkerhet och borgen till företagslån

En bankkredit såsom företagslån, kan förvärvas från en bank och kan antingen vara bunden lån eller obundet lån. För att säkerställas om lån kan banker ibland kräva säkerhet för att få låna pengar. Denna säkerhet eller garanti, är vid företagskrediter ofta personlig borgen.

De företagslån som du jämför här är lån utan säkerhet och kräver ingen fast garanti eller säkerhet i egendom. Några av bankerna kan vilja ha en personlig borgen av företags innehavare eller styrelsemedlem, men inte det krävs inte alltid personlig borgen vid ansökan av företagslån.

Kreditupplysning vid företagskredit

Det tas sällan en kreditupplysning på företaget när du ansöker företagslån. Banken kommer istället att vilja se bolagets kredithistorik i form av

 • Kontoutdrag från banken
 • Balansrapport
 • Resultaträkning
 • Redovisningsrapport

Om det tas en kreditupplysning på företrädaren och ägarna, så kollas personens kredithistorik i form av en anna kreditupplysning än UC. Då du ansöker företagsfinansiering tas ofta Bisnode eller Creditsafe.

Så många gånger kräver banker inte borgensman eller kreditupplysning från UC.

Företagslånets kostnader

De flesta företagslån som du ansöker Online och sin inte kräver säkerhet, har relativt korta amoteringstider. Vanligen lägger du upp en amorteringsplan mellan 1-6 månader.

Företagslån till nystartade företag

Även om företaget är nystartat så finns det möjlighet att låna pengar. Vid nystartade företag så väger företrädarens ekonomi in, mer än om företaget bedrivits under en lägre tid. Om du inte har balansrapport oh resultaträkning som kan visa likviditet så behöver du ofta stå som personlig borgensman, till dess att företagets omsättning ökat.

Finansinspektionen mot penningtvätt

Den svenska finansinspektionen har till uppgift att syna våra pengar, såväl privat som företags. Banker som bedriver låneverksamhet och ger ut företagslån, måste registrera utlåningen hos Finansinspektionen. Det gynnar kunderna och motverkar penningtvätt.

Checkkredit

Checkkredit är ett alternativ. Istället för företagslån är det vanligt att företag lånar pengar på andra sätt, som till exempel med en checkkredit. Checkkrediten innebär att du alltid har pengar till hands vid likviditetsbrist. När ett företag utnyttjar sin företagskredit, så tas endast ränta ut för det använda beloppet. En oanvänd företagskredit är oftast kostnadsfri så länge inga uttag görs från företagskontot.

Företagslån alternativ

När man betraktar lånealternativ efter att alla andra alternativ har tagit slut, så har resursbaserad utlåning fått ett välkänt begrepp för privata företag som kommer till kort för FICO-poäng eller rykte för att uppfylla alla krav för olika typer av finansiering.

I grundläggande termer inkluderar det  förvärv mot en av organisationens fördelar, med att penningpengar koncentrerar sig på säkerhetens natur istället för FICO-bedömningen och organisationens möjligheter.  Ett företag kan få lån, mot ställda säkerheter, som  förmåner, inklusive lokaler, anläggningar, lager eller kundfordringar.

Så det finns möjlighet att finansiera företaget såväl utan säkerhet, som med säkerhet i tillgångar.

Faktura
finansiering

Det kan vara successivt svårt att få låna pengar från banker. Allra helst om företaget är nystartat kan det vara svårt att hitta en företagsfinansiering eller företagslån. Alternativet kan då vara fakturabelåning.

Genom att belåna företagets fakturor och kundfordringar, kan företaget få loss pengar och slippa vänta till dess att kunderna har betalat. Vid fakturafinansiering så kan företaget antingen belåna eller sälja sina fakturor.

Vilka är fördelarna med att ha en företagskredit?

Företagsutvecklingar kan hjälpa till med kapital och hjälpa till att hålla dig kvar när svårigheter och likviditetsbrist uppstår.

Olika företagskrediter kan hjälpa dig att överleva, förvärva eller utöka företaget under en kortare eller längre period. Om du till exempel måste betala för engångskostnader för att göra affärer eller att finansiera förlängningsplaner, så kan en checkkredit vara med lämplig.

Långsiktiga företagslån

För större utgifter och långsiktiga investeringar, är det mest fördelaktigt att titta på företagslån, med längre återbetalningstider. Det finns mestadels lån utan UC för företag.

Dessa banker gör inte kreditupplysning från UC, utan tittar på din balansrapport och resultatrapport som grund för sitt beslut om lån.

Startkredit

Startkredit som företagsfinansiering, kan ge ett stort förskott när du ursprungligen planerar att upprätthålla din egen verksamhet, medan privata företagsförskott kan visa sig vara nödvändigt när du hanterar förfrågningar från företrädare, kunder och kapital för en liten verksamhet.

Finansiering av företag ingår i två klassificeringar:

Företagsfinansiering genom Skulder och eget kapital

Finansiering genom förpliktelse är ett affärsförskott.  Det händer när ett företag får kontanter från en bank för att användas som rörelsekapital eller kapitalkostnader.  Förskott säkerställs av resurser, detta innebär att en bank kan ta bort resurser med en chans att du inte återbetalar företagslån eller kredit.

Kapitalfinansiering är den plats där ett företag erbjuder en nivå i organisationen, så kallad erbjudanden, i utbyte mot kontanter.

Företagsfinansiering till organisationer

Innan du börjar fråga om dina finansieringsalternativ är det smart att erkänna vad du behöver.  Är det korrekt att säga att du söker efter långa finansiering?  Behöver du pengar inom dagar?  Behöver du kontanter för att förhandla om förpliktelser eller köpa mark?

Kom ihåg att många finansieringsformer inte bara har en omfattning av väntetider från ansökan till utbetalning, men de kan också ha kontroller över hur kontanter spenderas.  Bekanta dig med alla dessa mest normala beslut om subventionering av företag innan du börjar ansöka.

Företagslåna till utrustning

Om till exempel friteringsbordet i din restaurang inte fungerar eller att du måste byta ut den här någonting som har gått sönder snabbt, så kan du ansöka om ett företagslån utan säkerhet.

Du tar emot lån från banken samma dag. Du kan också låna pengar med ställd säkerhet. Som att finansiera väsentliga saker (till exempel ett fordon eller hus).

Räntorna är individuella och baseras på företaget flöde.

Handelskredit

Även om det inte är det mest anpassningsbara oberoende företagssubventionerande alternativet där ute, kan handelskrediter vara till hjälp för att öppna upp rörelsekapital som vanligtvis spenderas på rabattprodukter, leveranser eller olika bidrag som kan användas för olika anställningar.

I en säljkredits handlingssätt får du varorna innan du betalar, med en fast tidsram för att ta hand om det.  Denna typ av finansiering betraktas utan tvekan som en klassificering av övergående krediter, eftersom du måste betala inom en månad till ett par månader.

Företagslån som onlinekredit

Hur varierar onlinekrediter från sedvanliga framsteg?  Det kan vara olika komponenter, men den primära kontrasten är att större delen av kreditansökningsprocessen görs på webben. En körning av kvarnens onlinebank förväntar sig inte att du kommer in i lånespecialisten ansikte mot ansikte för att kontrollera eller fullborda skrivbordarbetet.

Faktum är att många företagslån och onlinekrediter erbjuds av banken som inte kräver fysiskt besök hos banken.

f

Crowdfunding (Gräsrotsfinansiering)

På chansen att du är mycket associerad och har ett system av entusiastiska fans eller klienter, kan crowdfunding eller gräsrotsfinansiering vara en möjlighet för dig. Avsedd att tillåta sponsor att bidra till att stödja en av några få nivåer, kan du behöva ge något följaktligen – vanligtvis objekt eller selektiva fördelar.

Crowdfunding har en viral natur som fungerar bäst när den delas via webbaserade nätverksmedier med ett fantastiskt reklamsteg och en rimlig inspirationskälla.  Medan crowdfunding har varit oerhört fruktbart för vissa märken, till och med att förvärva finansieringsmålen, är det ett tjockt utrymme med många individer som tävlar om de mest berömda crowdfunding-stadierna.

Awards

Det mest eftertraktade välbefinnandet av finansiering av företag måste vara privata företagsutmärkelser.  Utmärkelser är ”gratis” kontanter eftersom de inte behöver tas om hand.  I alla fall behöver alla i alla fall dem, och rivalitet för även de mest liberala prisprogrammen är rasande.  Regeringar utmärkelser är de som effektivt ringer en klocka, men de är inte det viktigaste valet.

Många privatägda företag, nätverksföreningar och icke-förmåner har tilldelningsprogram som sträcker sig från ett par hundra till ett enormt antal kronor. Förutsättningarna skiljer sig åt genom att samlas, så gör din utforskning för att kontrollera om du är behörig.

Företagslån via släkt Familj och vänner

Även om blandning av kontakter med företag kan bli kaotisk, är ett stort antal av våra vänner och familj bara individer som hjälper våra företag med en touch av budgetstöd.

Till att börja med ska du förstå det med en sann chans att de kommer att ge dig ett förskott, eller i händelse av att du förväntar dig att det skulle bli en välsignelse.  Förskott bör åtföljas av ett grundläggande avtal som tydligt klargör återbetalningsvillkoren (tillägg som ska betalas, händelseförloppet för avbetalning och eventuella intriger eller avgifter.)

När och kära kan också vara en källa för stöd. Försök att inte stoppa för en sekund för att komma ihåg dem för försäljningsbara strategier när du passar. Likaså med allt som inkluderar vänner och familj, ansträng dig för att inte låta känslor hindra en stark finansieringsplan.  Även när ditt företag utvecklas, försök att hålla frågor om kontanter noggrant skickliga.

Skattelättnad under Coronaepedemin

Du vet väl om att Skatteverket ger dig möjlighet att ”låna” pengar av dem i form av uppskjuten betalning av skatt? Möjligheten finns ifall att du inte vill ansöka ett företagslån. Det kräver dock att du har F-skatt och inte har befintligt skulder på skattekontot.